poniedziałek, 14 lutego 2011

Papaja bogactwem witamin

Poprzez wieki papaja używana była do leczenia różnych dolegliwości jednak najczęstszą przyczyną jej spożywania były kłopoty trawienne. Papaja oprócz słynnego enzymu papiny posiada także wiele innych korzystnych składników.
POLECAMY:

Poprzez wieki papaja używana była do leczenia różnych dolegliwości jednak najczęstszą przyczyną jej spożywania były kłopoty trawienne. Papaja oprócz słynnego enzymu papiny posiada także wiele innych korzystnych składników.

Mnisi z klasztoru na Hawajach stworzyli papkę z papaj, która posiada korzystne efekty takie jak pomoc podczas wiatrów, zatwardzenia, a także poprawę stanu zdrowia jelit.

Oprócz swoich wspaniałych korzyści jeśli chodzi o układ trawienny papaja jest cudem natury bogatym w witaminę C, kwas foliowy i inne witaminy z grupy B oraz potas. Papaja ma o 33% więcej witaminy C i aż o 50% więcej potasu niż pomarańcze, a mimo tego zawiera mniej kalorii. Posiada ona także o 13 razy więcej witaminy C i 2 razy więcej potasu niż jabłka. I cztery razy więcej witaminy E niż jabłka i pomarańcze razem wzięte. Papaja jest także świetnym źródłem błonnika, witaminy A i E, luteiny oraz likopenu. 100gram papaj zawiera około 2000 ug likopenu.


DIGESTIVE ENZYMES także zawierają papain. MEAL TIME zawiera jedynie skoncentrowane enzymy papai, dzięki czemu ułatwia trawienie w naturalny i bezpieczny sposób.
Karolina Sirant - wszelkie prawa zastrzeżone. Kontakt: www.vitaclub.co.uk

Ocena: Bądź pierwszy!


Komentarze Bądź pierwszym, który skomentuje ten artykuł!

Dodaj komentarz

Imię i nazwisko:


Adres email:



Wpisz kod z obrazka
Visual CAPTCHA

NAJPOPULARNIEJSZE ARTYKUŁY Z TEJ KATEGORIIINNE ARTYKUŁY TEGO AUTORA
» Z czego jest miód Spadziowy? » Stres - co w nim jest?
» Dietetyczny chleb »
» Czy suplementy diety mogą nam z... »
» Czy miód lipowy pomaga ? »
» Tabletki na koncentrację »


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz