niedziela, 13 marca 2011

Fasolamina w walce z cukrzycą

Jak działa Fasolamina?

Każdy z nas, kto na co dzień dba o swoją sylwetkę albo zaczyna właśnie przygodę ze zdrowym stylem życia i odpowiednią dietą, dobrze zna „czarną listę” pewnych produktów, które są uważane za niesprzyjające odchudzaniu.


Co to jest Fasolamina?

Fasolamina to innowacyjny sprodukt, który hamuje działanie enzymów trawiących skrobie znajdujące się w takich produktach, jak np. ziemniaki, pieczywo, ciasta, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza, tym samym zmniejszając poziom cukrów w organizmie. Fasolamina jest bezpiecznym środkiem, (wyciąg z białej fasoli) jest w pełni naturalnym neutralizatorem skrobi. Jest polecana wszystkim osobom, które w skuteczny i bezpieczny sposób chcą zadbać o prawidłową masę ciała i zdrową sylwetkę, a także osobom chorym na cukrzycę typu II.

Fasolamina hamuje działanie enzymów trawiących skrobie znajdujące się w takich produktach spożywczych jak np. ziemniaki, pieczywo, ciasta, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza, tym samym zmniejszając poziom cukrów w organizmie. Jest bezpiecznym środkiem, a zawarta w niej fasolamina jest w pełni naturalnym neutralizatorem skrobi otrzymanym z białej fasoli nie posiadającym substancji pobudzających .
Fasolamina blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu trawiennego - alfa-amylazy, zanim przekształci on skrobie w cukry proste, łatwo przetwarzane przez organizm w tkankę tłuszczową, dzięki czemu węglowodany nie są w całości trawione przez układ pokarmowy, co w efekcie obniży kaloryczność posiłku. Innymi słowy niepotrzebne zapasy cukrów nie kumulują się w organizmie pod postacią tłuszczu.

Fasolamina spożywana przez dłuższy czas wpływa na utrzymanie stabilnego, właściwego poziomu cukrów we krwi. Zapobiega szybkim zmianom poziomu cukru, co wpływa na obniżenie efektu głodu po jedzeniu i wpływa bezpośrednio na komfort życia. Jest polecana wszystkim osobom, które w skuteczny i bezpieczny sposób chcą zadbać o prawidłową masę ciała i zdrową sylwetkę, a także osobom chorym na cukrzycę typu II.



Jak działa Fasoalmina?

Każdy z nas, kto na co dzień dba o swoją sylwetkę albo zaczyna właśnie przygodę ze zdrowym stylem życia i odpowiednią dietą, dobrze zna „czarną listę” pewnych produktów, które są uważane za niesprzyjające odchudzaniu. Produkty bogate w skrobie – bo o nich mowa – a więc pieczywo, ziemniaki, ciasta, makaron, pierogi, naleśniki, pizza, ryż czy kukurydza często jako pierwsze znikają z naszego codziennego menu.

Okazuje się jednak, że dbanie o szczupłą sylwetkę może być przyjemne i wcale nie musimy rezygnować z naszych ulubionych potraw zawierających duże ilości skrobi. A wszystko dzięki fasolaminie, która blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu trawiennego - alfa-amylazy, zanim przekształci on skrobie w cukry proste, łatwo przetwarzane przez organizm w tkankę tłuszczową, dzięki czemu węglowodany nie są w całości trawione przez układ pokarmowy, co w efekcie obniży kaloryczność posiłku. Innymi słowy niepotrzebne zapasy cukrów nie kumulują się w organizmie pod postacią tłuszczu.



Dlaczego Fasolamina?

Najlepsze Fasolaminy produkowane są w proszku w kapsułce i różnią się współczynnikiem FIP - który określa ich jakość (skuteczność) w blokowaniu skrobi. To daje dużo większe możliwości działania produktu. Zazwyczaj producenci fasolaminy zalecają spożycie tabletki 25 minut przed posiłkiem, aby ta zdążyła się rozpuścić, żeby odpowiednio blokować rozpad cukrów w jelicie cienkim. Nie dość, że trzeba o tym pamiętać, żeby nie było za późno, to około 30% skrobi rozpuszcza się już w jamie ustnej w śliniankach!
Z Fasolaminą w proszku w kapsułce jest łatwiej! Wystarczy otworzyć kapsułkę w miejscu łączenia i dopiero w trakcie posiłku posypać zawartym w niej proszkiem potrawę. Zapewnia to blokowanie rozpadu skrobi od jamy ustnej do jelita cienkiego, oszczędza nas czas i pozwala się cieszyć smakiem dań bogatych w skrobie.

Fasolamina spożywana przez dłuższy czas wpływa na utrzymanie stabilnego, właściwego poziomu cukrów we krwi. Zapobiega szybkim zmianom poziomu cukru, co wpływa na obniżenie efektu głodu po jedzeniu i wpływa bezpośrednio na komfort życia.


Fasolamina – żeby życie miało smak!

Fasolamina – to twój sprzymierzeniec w walce z cukrzycą! w znaczący sposób poprawia także komfort życia osób cierpiących na cukrzycę typu II. Spożywana bowiem z posiłkiem bogatym w skrobie, poprzez obniżenie kaloryczności, ma potencjalne działanie przeciwcukrzycowe. Częstym objawem cukrzycy typu II jest hiperglikemia po-posiłkową, czyli nadmiar cukru we krwi po posiłku. Fasolamina, blokując rozpad skrobi, zdecydowanie obniża indeks glikemiczny posiłku, co bardzo ułatwia diabetykom codzienne zmagania z tą chorobą.

Źródło: www.megalife.pl

Źródło artykułu: http://www.megalife.pl
Podobał Ci się ten artykuł? Oceń na TAK lub NIE. Głosuj na tak 0 Głosuj na nie

Dodaj do:

* Facebook
* Twitter
* Blip
* Śledzik
* Wykop
* Buzz



Zobacz również:

* Mity o odchudzaniu
* Preparaty odchudzające – czy działają?
* Odchudzanie z podwójną mocą
* 5 przykazań zdrowego żywienia
* Odchudzanie - fakty i mity

Liczba komentarzy: 0
Dodaj komentarz:
Powiadamiaj mnie o nowych komentarzach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz